Repertoár

picture KONCERT: POCÍŤ RÓMSKU HUDBU / FEEL THE ROMA MUSIC

KONCERT: POCÍŤ RÓMSKU HUDBU / FEEL THE ROMA MUSIC

Projekt multižánrového hudobníka a speváka Marca Pilla a skupiny Jána Berkyho Mrenicu. Prináša obrovskú energiu a vášeň do hudby, ktorá nesie vplyvy rómskej hudby celého sveta. Marco Pillo má široký diapazón hudobných štýlov a preto je jeho hudba a hudba muzikantov zoskupených okolo neho zaujímavá a atraktívna.
V interpretáciách neostávajú len pri Gypsy jazze, ale spájajú rôzne štýly rómskej hudby z celého sveta a tak projekt získava na hudobnej farebnosti a dynamike. Koncert ponúka výnimočných, renomovaných muzikantov, zaangažovaných aj autorsky do projektu. Program je nabitý emóciami, virtuozitou, ktorú v sebe obnáša rómske hudobné dedičstvo.

Súčasťou koncertnej šnúry Feel the Roma music - Pocíť rómsku hudbu bude aj exkluzívny hosť - vyhľadávaný český, svetovo uznávaný hudobník, multi-inštrumentalista a skladateľ Jiří Stivín.

Hudobné obsadenie:
Marco Pillo - gitara, cimbal, spev
Ján Berky Mrenica ml. - husle
Michal Bugala - gitara
Janczi Rigo - kontrabas
Hosť: Jiří Stivín

Jiří Stivín má neobyčajne široké hudobné cítenie a zameranie, predovšetkým však je to jazz, folk, ale aj klasická hudba a rock.
Bol jedným z priekopníkov česko-slovenskej beatovej hudby ako člen pražskej skupiny Sputnici. Spolu s Martinom Kratochvílom spoluzakladal legendárne džez-rockové zoskupenie Jazz Q v roku 1964. Hral s poprednými domácimi (Radim Hladík, Rudolf Dašek, Michael Kocáb, Alan Vitouš, Vladimír Merta, Iva Bittová), ale aj svetovými hudobnými osobnosťami.
Je nositeľom Štátneho vyznamenania ČR Za zásluhy o štát v oblasti kultúry a umenia.

Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. 

1860-feeltheromamusic_stivin_plagatfin-566x800 

 


Realizačný tím:

Osoby a obsadenie:

Premiéra inscenácie:

7. 10. 2019