Repertoár

picture Akvabely

Akvabely

 

Hlavnými hrdinami Drábkovej komédie zo súčasnosti sú traja priatelia: Kajetán - televízny zabávač s univerzitným vzdelaním, Pavel - vysokoškolský profesor, ktorému ukradli jeho Nežnú revolúciu a Filip - milovník vody, ktorý práve prechádza zvláštnou osobnostnou premenou. V Drábkovej hre sa objavuje množstvo bizarných a smiešnych postavičiek, panoptikum sveta - babka, ktorá po dvoch replikách zmizne, Kajetánova očarujúca priateľka Edit, ktorá prehĺta sim - karty, či Kajetánov nežný priateľ Ivan, smiešna pani učiteľka, ktorá sníva o kariére speváčky. Synchronizované plávanie je jedinou naozajstnou záľubou našich troch priateľov, jediná činnosť, v ktorej vidia naozajstný zmysel, bazén je jediné miesto na svete, kde sa cítia naozaj slobodní. Akvabely je činnosť, vďaka ktorej sa dokážu stretať a komunikovať. Všetko ostatné v živote stratilo zmysel a význam.
David Drábek získal za text Akvabely v roku 2004 cenu Nadácie Alfreda Radoka v kategórii najlepšia pôvodná česká divadelná hra.
Rastislav Ballek je režisérom skúseným, so Slovenským komorným divadlom Martin spolupracuje už viac ako desať rokov, mnohé jeho réžie boli mimoriadne úspešné. Azda najväčším úspechom bolo hosťovanie jeho Tanga na Svetovom festivale národných divadiel v Soule v roku 2010. Ballek hľadá moderný divadelný jazyk, atraktívne riešenie pre dnešného mladého diváka. Veľké úspechy dosiahol tiež v spolupráci s divadlom Aréna (Tiso, Kukura, Holokaust).

Inscenácia obsahuje výrazy a scény, ktoré nie sú vhodné pre divákov do 18 rokov, v inscenácii sa fajčí. 

Predstavenie trvá 125 minút s prestávkou


Realizačný tím:

Autor: David Drábek
Preklad: Ján Štrasser
Dramaturgia: Róbert Mankovecký
Scéna: Jozef Ciller
Kostýmy: Katarína Holková
Réžia: Rastislav Ballek

Premiéra inscenácie:

24. 5. 2013

Derniéra inscenácie:

21. 05. 2015

Bulletin

Partneri inscenácie

Slovenská sporiteľňa, a.s. - partner inscenácie
zlaty_bazant - partner inscenácie
Rádio Expres - partner inscenácie
echnik - partner inscenácie